Omdat lezen zalig moet zijn

De queeste van de letterburcht is om het leesplezier aan te wakkeren. Wat is er immers leuker dan samen of alleen wegdromen met een goed boek? Onze AVI-start verhalen worden ondersteund door authentieke, handgemaakte tekeningen. De boeken van de letterburcht stralen stuk voor stuk een mysterieuze sfeer uit.

Naast het stimuleren van het leesplezier zorgen de boeken van de letterburcht er ook voor dat de basisvaardigheden voor het lezen stevig verankerd worden. De doe-boeken, die aansluiten bij de leesboeken van de letterburcht, dagen de kinderen verder uit in de taal- en leesvaardigheden. De afwisselende opdrachten zorgen ervoor dat de lezers onbewust bijleren. Het avontuur dat de jonge lezers doorheen het doe-boek beleven, vormt de rode draad. Dankzij zelfcontrole kunnen de jonge lezers zelfstandig aan de slag.

De doe- en leesboeken kunnen als combinatie of afzonderlijk gebruikt worden. Zowel de lees- als doe-boeken bevatten QR-codes met animatiefilmpjes. Deze vormen een leuke afwisseling, maar zijn niet noodzakelijk voor het vlotte gebruik van de boeken.

Onze troeven in een notendop:

  • Leesplezier;
  • Lettertype 'dyslexie' zodat iedereen vlotter kan lezen;
  • Authentieke illustraties;
  • QR-codes met animatiefilmpjes.

Zeepreventorium

De opbrengst van de kinderboeken wordt geschonken aan het Zeepreventorium. Het Zeepreventorium is een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen.

Nar
Lachende reus en nar